Page 1 of 1

Restart option for PC

PostPosted: May 27th, 2013, 4:27 pm
by tschonholz
Hi, I'm trying to do a restart after X hours (6,12,24,etc.) and all I found was to change the initial height and hour and rename PARDUMP as PARINIT so it will start with the particles in the system (http://www.meteozone.com/tutorial/html/cust_pard.html).
Is there any way to do it authomatically and not manually?
I'm using this control file:

11 06 04 18
2
-40.5 -72 2240
-40.5 -72 6000
24
0
15000.0
1
C:/hysplit4/working/
MET_20110605.ARL
4
p006
0.008E+16
48.0
11 06 04 12 00
p020
0.068E+16
48.0
11 06 04 12 00
p060
0.250E+16
48.0
11 06 04 12 00
p200
0.670E+16
48.0
11 06 04 12 00
1
-40.5 -72.0
0.25 0.25
90.0 180.0
./
cdump
3
6096 10668 16764
11 06 04 18 00
00 00 00 00 00
00 06 00
4
0.6 2.5 1.0
0 0.0 0.0 0.0 0.0
0.0 0.0 0.0
0
0.0
2.0 2.5 1.0
0 0.0 0.0 0.0 0.0
0.0 0.0 0.0
0
0.0
6.0 2.5 1.0
0 0.0 0.0 0.0 0.0
0.0 0.0 0.0
0
0.0
20.0 2.5 1.0
0 0.0 0.0 0.0 0.0
0.0 0.0 0.0
0
0.0


Thanks for any advice you can give me.

Re: Restart option for PC

PostPosted: May 31st, 2013, 9:04 am
by ariel.stein
You will need to create a script that runs the model and copies the PARDUMP file to PARINIT.

Re: Restart option for PC

PostPosted: June 26th, 2013, 2:59 pm
by tschonholz
If I do that, after renaming pardump as parinit, will the model start with the same configuration as the previous run?
He's what I do:


rename PARDUMP PARINIT
\hysplit4\exec\hycs_std

When I execute the model, will it use same control file as before or shall I create a new control?

Thanks!

Re: Restart option for PC

PostPosted: June 28th, 2013, 1:57 pm
by ariel.stein
You will also need to create a new CONTROL file with the new starting time

Re: Restart option for PC

PostPosted: December 27th, 2013, 7:05 pm
by Gsosa
How can I restart deposition from a previuos run? I renamed pardump as parinit; however, by doing that particles possitons is the only thing is sotored. How can I make a restart for deposition? Thanks ...

Re: Restart option for PC

PostPosted: January 6th, 2014, 2:14 pm
by ariel.stein
The deposition is set in the CONTROL file. When you restart your run with the particle file your are continuing your deposition calculation.